IMG_1178.JPGIMG_0179.jpgIMG_1337.JPGIMG_1428.JPGIMG_1414.jpg100_0804.jpg

Laat uw berichtje hier achter. Alvast dank. Na verificatie wordt uw bericht gepubliceerd.
Leave your message behind. Thanks in advance.  After verification, your message will be published.

Rob Dias
* verplicht - required

* beeld verificatie hooflettergevoelig - case sensitive


Onderwerp *
Naam *
Email *
Inhoud *
Beeld verficatie * Captcha AfbeeldingAfbeelding opnieuw laden
   
 

Ron Havinga: Oost-Indisch Koloniaal Verleden

Allereerst mijn waardering voor je prachtige website : overzichtelijk, toegankelijk, beeldend en voorzien van solide informatie.

 

Mijn belangstelling is voornamelijk uitgegaan naar je boekje, het Oost-Indisch Koloniaal Verleden. Een rijk, informatief en goed gedocumenteerd boekwerk vanuit een eigen, persoonlijke beleving. Wat mij betreft een uitstekende bijdrage aan het Indisch erfgoed.

 

Zoals je aangeeft was het bedoeld om te informeren en meer begrip te kweken over ingrijpende ervaringen die gepaard gingen bij de verwikkelingen en trauma’s rond de overgang van Nederlands-Indie naar Nederland (of elders) en het opbouwen van een respectabel maatschappelijk bestaan in de landen waar Indische Nederlanders zijn terecht gekomen.

 

Je wijst in je voorwoord ook op geleerde lessen die voor generaties na ons van nut kunnen zijn. Mijn vraag is daarom wat zijn exact die geleerde lessen b.v. op humanitair gebied (persoonlijke ontwikkeling), politieke en sociale lessen, het perspectief op continuiteit vanuit cultureel opzicht, suggesties en aanwijzingen om vanuit het Indisch erfgoed een vitaal levend blijvende cultuur onder jongeren te voeden? Als Indo ben ik zeer geinteresseerd in het Indisch verleden, maar nog meer in de vitalisering van de Indische cultuur gericht op het heden en in het voorzien van heldere sterke impulsen voor de toekomst die ‘onze’ jongeren begrijpen en willen uitdragen in hun denkbeelden en opvoeding, met name hun visie op mens en maatschappij in de Nederlandse context, maar ook Europees en mondiaal.

 

Kortom, wat gaan wij, Indische Nederlanders verspreid over enkele landen, doen in het komend decennium waarbij onze culturele rijkdom van het verleden een van de bakens vormt ? Wat is de Indische agenda en wat zijn de ‘next steps’?

 

Ik denk dat je boek inspireert om mede vorm en inhoud te geven aan mogelijke aangrijpingspunten voor een dergelijke agenda.

 

Nogmaals dank voor je geweldige inspanningen. Het boek zal je ongetwijfeld veel tijd en aandacht hebben gekost.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Ron Havinga

Emmen, Nederland

maandag 16 juni 2014

Ronny Geenen: Linking

Ik ben een oude Indo (78) van west Sumatra en heb je website via via gevonden/gekregen. Ik heb je site bekeken en I like it.

Kunnen we linken?

vrijdag 13 juni 2014

M. Kunst

Beste Rob, ik zag onderstaand berichtje op jouw site (ziet er mooi uit allemaal). ik ben zelf bezig met een stamboom van de familie Dias en ik heb wat meer informatie voor haar. Zou je haar mijn e-mail adres kunnen doorsturen o.i.d.?Cool

alvast bedankt,

Marian Kunst

J J Timmerclark

Hoi Rob, zoek voor mijn moeder Sofie Agnes Mekern wat informatie over haar moeder Johanna Jacoba Alexandrina Dias. Wij zijn zeer benieuwd of jij een nakomeling bent van Alexander Dias. Haar oom's waren Reinier, Leon, Frans en Co. Dat is alles wat ze zich herinneren kan. In afwachting van jouw antwoord. Met vriendelijke groeten Judy Jane Timmerclark.
Middelstum, Nederland

maandag 22 juli 2013

Alan Vreede

Hallo oom Rob, Ik ben Alan Vreede van de Schoonboomstraat, Vaan en Nora. Ik heb nog een tijdje met Glenn samen gewerkt in Osdorp. Vroeger kwam ik altijd bij u op het balkon zwemmen in een teiltje samen met Glenn. Later heeft u mij vaak naar huis verwezen omdat ik weer op mijn Zundapp zonder helm door de straten reed. U kwam dan met die zijspan naar huis gereden en dan kwam ik u weer tegen. U riep dan," heee jij gaat nu naar huis anders zeg ik het tegen je ouders". U maakte met die zijspan en die hoge laarzen toen veel indruk. Misschien wel voor mij de reden om nu inmiddels 22 jaar bij u ouwe werkgever te werken. Op uw site ben ik gekomen via Gaby. Hele nuttige info welke mij in de nabije toekomst kan helpen bij het kopen van een leuk huisje voor na mijn pensioen. Verder een hele mooie site. Veel succes. Groetjes uit Amsterdam. Alan Vreede en fam.

donderdag 24 mei 2012

William van Slooten

 Hallo Oom Rob,

Ik ben William de zoon van Suze op de ookmeerweg. Van die lekkere pepesan weet u wel ..hahaha. Ik heb u het laatst ontmoet heel wat jaren geleden ergens in 1998 in Leidschehage bij een indische toko. Via Gaby ben ik op uw website terecht gekomen.

Ik heb nog niet alles doorgenomen maar zag al heel wat onderwerpen waar ik echt voor moet gaan zitten. Heel veel goede en leerzame informatie voor jong en oud.

Heel veel succes met het onderhouden van deze site.

Groetjes ook aan Tante Nel 

William 

dinsdag 21 februari 2012

Arthur

Goede en informatieve site hoor!

groetjes Arthur

dinsdag 21 februari 2012

Paul

Even de site bezoeken, leuk Gr Paul

dinsdag 21 februari 2012

Monique

Heel blij met je site waar veel info over de Costa Blanca te lezen is. Hij staat bij mijn favorieten.
Groetjes en succes met onderhouden.

donderdag 02 februari 2012

grace, wilfred, laure, lise en tygo Karr...

Wat een leuke site. Ook een lieve opa en oma trouwens. Fijn dat jullie ons snel weer komen opzoeken. Veel kusjes. Haarlem, Nederland

donderdag 02 februari 2012

Wim Jansen

Wat heeft die Pa van Gaby toch een mooie site. Prachtig, ga zo door. Hulde ook voor Leon.

Wim Jansen, Venray, Nederland

donderdag 02 februari 2012

Olly-Loes

Hoi Bob-Nel,

Nog even mijn berichtje herhalen,de techniek staat voor niets!!!! Ik vertelde jullie dat ik het een hele goeie site vond. Dat alles wat je zou moeten weten over Spanje je kunt terug vinden op de site. En bovendien in mensentaal geschreven,dus voor iedereen te begrijpen. De foto's zijn ook prima. En het boek wat je geschreven hebt over de oorlog in Indonesië heb je ook gepromoot is de moeite waard om te lezen. Dus alles met elkaar,ga zo door ik ben benieuwd wat er verder nog komt

 gr.Olly-Loes Amsterdam, Nederland

donderdag 02 februari 2012

peter reijnders

Hallo,

Hier een klein berichtje van uit horst nu ik de foto,s zie begint het mij wel te kriebelen om naar het mooie spanje te komen groetjes peter horst, Nederland

donderdag 02 februari 2012

Glen Dias

Hoi Pa, de Site ziet er goed uit en erg informatief. Veel succes met de verdere ontwikkeling ervan. Groeten Glen, Sietske, Sjoerd, Roos en Luna. Oosthuizen, Nederland

donderdag 02 februari 2012

Dini en Leo Karreman

Hallo Rob en Nel,

Leuk om van jullie te horen en je site te laten zien. Wat een prachtig mooie homepage zeg. Goed overzichtelijk, mooi van kleur en alles klopt met de links. Schitterende foto's trouwens. Heb je hem pas? Gefeliciteerd hiermee. Dat je maar veel plezier ervan zal hebben. Leo schrijft nog een mailtje vandaag naar jullie. Hartelijke groeten van Dini Amsterdam, Nederland

donderdag 02 februari 2012

A. Bijl

Hallo, Heb de website bekeken en was zeer verrast. Mooi hoor en goede info. Waarom dit niet eerder aan de leden van de Spaanse e-mailgroep senioren laten weten? Bij de foto's mis ik die van ons mooie dorp Altea! Hoop dat er t.z.t. ook een positieve wending in de Zorgverzekeringsperikelen op die site vermeld zal kunnen worden. Groeten van A. Bijl  en... zijn we al lid ? ZIE: www.vngsint.com Altea, Spanje

donderdag 02 februari 2012

May Reynders

Pa Dias,

Ik heb met bewondering uw uitgebreide en zeer complete site bekeken !!! 

Om Spanje als vakantiebestemming uit te kiezen is tot nu nog niet bij me opgekomen. Het is na het zien en lezen van dit alles, zeker de moeite waard. Ik zie er naar uit U eens te ontmoeten, dat zal dan wel in Spanje zijn. Ik wens u en de hele familie een super 2006 toe.

 Gegroet, May en Bowie uit het koude Venray. Nederland

donderdag 02 februari 2012

dwigh

Hey oom Bob en tante Nel. Het is lang geleden, maar alles goed met jullie? Met mij wel.

Ik weet nog wel dat ik in benidorm was met oma Silvia. Dat vond ik vet gezellig en als ik weer naar spanje toe kom dan bel ik jullie op.  Dan gaan we het weer net zo gezellig hebben als toen.

Ik ga ga weer stoppen en ga ik jullie snel weer schrijven.

 doei doei xxxx Dwight, kleinzoon van  Oma Silvia (Den Helder, Nederland)

donderdag 02 februari 2012

Ron Keilman

Hallo Robert, bedankt voor het plaatsen van jouw website met al dat interessante nieuws en de mooie foto's. Ik heb hier en daar wat rond geneusd, niets anders dan lof hoor. Heb het in mijn favorites gezet om er weer naar terug te komen. Die foto's van Spanje maken het wel erg aantrekkelijk om daar ook een vacantie trip heen te maken als we weer eens naar Holland komen. Wie weet......

Ron Keilman (Dutch-Indo Ngobrol group) Florida, USA

donderdag 02 februari 2012

André Anssems

Hi Rob,een goede handleiding voor toeristen en een ieder die onderhevig is aan Spaanse wetten. Mis ik de belasting- wet Patrimonio? Kun je e.e.a. toelichten: wet voor non- residenten die onroerendgoed bezitten,zelf betalen (niet via een Gestor)bij Hacienda,wanneer moet deze belasting worden betaald? Zie info heel graag tegemoet in je overzichtelijke en educatieve site. Ik ben trots op je!

H.gr. André Anssems Moralet, Spanje

donderdag 02 februari 2012

Ewoud Poutsma

Hola Rob mooie site hoor! We zullen het regelmatig bezoeken.

Ewoud Poutsma Mutxamiel, Spanje

donderdag 02 februari 2012

Jacqueline Koffrie

Hallo Rob, Jacqueline Koffrie
La Nucia, Spanje

donderdag 02 februari 2012

André Anssems

Rob, samen met de site van Humphry is dit niet alleen een geweldig idee maar is er ook een indrukwekkend stempel voor de Indische (en aanverwanten) nona's en sinjo's gedrukt. Hier, aan de Costa Blanca heeft de broer(jouw site)een zusje(Humphry's site)gekregen. Moge broer en zusje een geweldige toekomst tegemoet gaan en een nog belangrijkere plaats innemen in onze samenleving alhier, onder de Spaanse zon.Ik juich dit initiatief toe. André Anssems
Moralet - Alicante, Spanje

donderdag 02 februari 2012

Gaby

Pa en Ma we hebben erg genoten van onze vakantie in september 2007 bij jullie in Spanje. Ons bezoek met aan de Koempoelan op 8 september 2007 bij familie van Ansems in Moralet, Alicante is ons goed bevallen. Het was een geslaagd feest met muziek en heerlijk eten. Bedankt! Ook van onze gezamelijke trip met vier auto's achter elkaar naar (Andalucia) Huascar Barre de Baron met Alex en Ingeborg was zeer geslaagd. Ook onze overnachting in hun grotwoning was een geweldige ervaring. Gaby
Venray, Nederland

donderdag 02 februari 2012

Melissa Laheij

Bent u opzoek naar een appartement of villa in benidorm (of rondom benidorm). En heeft u geen zin of te veel te betalen maar u wilt wel waar voor uw geld en ook service. Kijk dan snel De beste en goedkoopste appartementen van heel benidorm! Melissa Laheij 

Polop, Spanje

donderdag 02 februari 2012

Ine Hinne

Hallo Rob en Nel, wat een leuke site heb jij. Hoe is het met jullie? Kennen jullie mij nog? schoonzus van Gaby. Heel veel lieve groetjes Ine Hinne
Groesbeek, Nederland

donderdag 02 februari 2012

lydia en hans

Queridos amigos, Muchos gracias voor jullie mail, hele leuke site met heel veel informatie en mooie foto's. Het ziet er heel gezellig uit. Komen beslist een keer naar Villajoyosa als we in Benidorm zijn. Misschien volgend jaar in september. Hasta pronto, lydia y hans de Hollanda.
alkmaar, Nederland

donderdag 02 februari 2012

Connie Hingert Remmers

Een geweldig interessante site. Zoveel te zien en te leren van de informaties. Ik zal nog vaak op deze site kijken want er is zoveel te zien. Heel goed gebracht echt de moeite waard om te bewaren. Connie
Fullerton, Caifornia, USA

woensdag 01 februari 2012

Fred DeGroot

Zeer attractieve n schitterende foto's n ook de teks n verhaal is uitstekend opgesteld n verteld In een woord GRANDIOOS Fred DeGroot
Antelope, California

woensdag 01 februari 2012

Ike van Gessel

Beste Rob en Nel, Heel toevallig via www.west-papua.com ben ik kom jullie site terecht gekomen. Met de grootste wondering, respect en waardering spreek ik me uit over de kwaliteit en professionaliteit van jullie inzet. Wens jullie allen als gezin een goede gezondheid en vrolijke feestdagen a.s. Met vriendelijke groeten Ike van Gessel
Heerlen, Limburg, Nederland

woensdag 01 februari 2012

Rein en Ireen Stout

te weten te komen over Spanje, met name Benidorm. Wij zijn bijzonder blij dat we jullie hebben leren kennen via Humphry en Margret en ook de kumpulan bij Judith en André van Anssem. Wij komen hoogstwaarschijnlijk in Maart naar Benidorm. Enfin, jullie horen het wel van de Cressjes. Wij zijn heeeeel blij met jullie site. We vrtellen het aan iedereen. Liefs REIN & IREEN STOUT Eemland 26 2716 BZ| Zoetermeer, Nederland

woensdag 01 februari 2012

John Obdam

Hola Rob & Nel, Mijn complimenten voor jouw inzet,ondanks jullie omstandigheden jij ons van informatie over het leven en de leefregels in Spanje op de hoogte weet te houden even eens de omslachtige informatie weet te verzamelen en te delen. Ga zo voort en voor Nel een spoedig algeheel herstel toegewenst met de hartelijke groeten, John Obdam
Alicante, Spanje

woensdag 01 februari 2012

Marijcke van Milt

Lieve Bob en Nel, Wat leuk! Ik heb jullie gevonden via deze site, die ik notobene van Gaby kreeg. Hoe zij aan mijn mailadres komt is mij een raadsel, maar dat maakt ook niet uit. Ben zo benieuwd hoe het met jullie gaat. Moet de hele website nog bekijken. Zou zo fijn zijn om iets van jullie te horen! Veel lieve groetjes, Marijcke van Milt Wolfheze, Nederland

woensdag 01 februari 2012

P Jager

Hoi Dit is zeer intersante site. Ik kan van alles eruit halen wat ik zocht, behalve medische zorg. Of hulpmiddelen onder andere Rolstoel of scootmobiel te aanvragen of huren in Spanje
P Jager
Assen, Nederland

woensdag 01 februari 2012

Maria

Hola Rob... De vraag van Andre over de formulier 214...is inderdaad veranderd, nu is formulier 210 in de plaats. Hier is de origineel bericht van Hacienda 3.- Se suprime el modelo 214, Declaración simplificada de no residentes (vivienda de uso propio) debiendo utilizarse para declarar las rentas imputadas deinmuebles urbanos, el modelo 210 (tipo de renta 02).
Maria
Villajoyosa, Spanje

woensdag 01 februari 2012

J J Timmerclark

Hoi Rob, zoek voor mijn moeder Sofie Agnes Mekern wat informatie over haar moeder Johanna Jacoba Alexandrina Dias. Wij zijn zeer benieuwd of jij een nakomeling bent van Alexander Dias. Haar oom's waren Reinier, Leon, Frans en Co. Dat is alles wat ze zich herinneren kan. In afwachting van jouw antwoord. Met vriendelijke groeten Judy Jane Timmerclark.
Middelstum, Nederland

woensdag 01 februari 2012

Cornelia en Wim

Hallo Rob, Ik heb je site nog niet verder bekeken, komt nog. Een hoop tijd ben ik kwijt aan mn webmasterschap bij www.indoforum.ning.com kijk er eens rond, misschien vindt je er nog oude konco's Wanneer we weer in Spanje zijn(vanaf dec of Jan ) gaan we beslist elkaar eens opzoeken! voor vandaag een fijne dag ik kom hier nog wel eens terug! groetjes Cornelia & Wim

woensdag 01 februari 2012

Dé Simons

Hallo Nel en Rob,dit is toch werkelijk een leuke samenloop van omstandigheden.Ben n.l. lid van de ..IndoFOrum...en las het berichtje van Cornelia met de bron van herkomst ...... R.Dias....Ik nieuwsgierige,tikt die naam in de ..google..en ik beland op jullie website.Dat was voor mij een ware verrassing, want jullie hebben het ons nooit verteld. Het is een fantastisch werkstuk.Mijn complimenten.
Hartelijke groeten, Dé Simons
Apto.Ciudad Patricia--C/Rumania 26- Gardenia 408--
Benidorm(Alicante), Spanje

woensdag 01 februari 2012

Rob Dias: RE:

Hi De-tje,
De fam Palengkow is mij bekend. De Vries weet ik niet zeker. Andere mede kampgenoen waren Pieplenbosch,Hertz*baas electriciteitsfabr.,Lusier hfd Politie,Zirach-arts,en nog veel meer, ca 2000 personen.Doe de groeten aan je man.
Rob Dias

woensdag 01 februari 2012

Lissy Dias

Hi broer net van Gaby de site doorgekregen dus probeer ik het eens uit. Je blijft toch altijd wel bezig he, maar dat houd je qel van de straat of niet dan. Hoop dat je veel plezier gaat beleven van dit gastenboek. Groetjes aan Nel en tot snel

woensdag 01 februari 2012

Bianca Dias-Halpert:

Halo Rob,
Mijn Nederlandse taal is niet mier zo goet - pardon. My father is Fernando Alfredo Dias 1913 Klaten, Java. I live in USA. Are we related ? I want to learn about the Dias side of our family. Dank je wel.
Bianca

woensdag 01 februari 2012

 

Powered by Phoca Guestbook